OVT Breda

Een langdurig project van 3 jaar met parkeerdaken, tuindaken, woningdaken en kantoordaken. Vele functies van openbaar vervoer komen hier samen. Een station creëren dat zo comfortabel mogelijk is voor zijn bezoekers; het nieuwe station van Breda kan gezien worden als een paleis voor het volk. In zijn ontwerp nam architect Koen van Velsen mensen en de metrostations van Moskou als inspiratiebron. Door de scheidslijn van pracht en praktijk en luxe en functionaliteit te vervagen, maakt het gebouw beleving functioneel. Het stimuleren van de bezoekers door hen elke dag weer het gevoel van luxe en comfort te geven, dat is waar het stationsgebouw van Breda zich op richt. Deze unieke interpretatie van ruimte zorgde er dan ook voor, dat het gebouw in 2017 werd uitgeroepen tot beste gebouw van het jaar.