Tripolis

  • Werk: Tripolis Zuidas, Burgerweeshuispad 10 Amsterdam
  • Opdrachtgever: G&S Bouw B.V.
  • Oppervlakte: totaal 3491 m2 t.p.v. nieuwbouw, totaal 7437 m2 t.p.v. bestaande gebouwen
  • Omschrijving: Nieuwbouw en renovatie

Gebruikte technieken nieuwbouw: dampremmende laag polyestermat 260p11, Isomix plus 280 mm,  Wedeflex D4 en een laag Wedeflex D4 No-Roots APP

Gebruikte technieken bestaande bouw: bij de nieuwbouw van de bestaande gebouwen ca. 28 jaar terug hebben wij het dakbedekkingspakket aangebracht. Mooi is dat wij de renovatie ook hebben mogen uitvoeren met een laag dampremmende polystermat 260p11, Isomix Plus,  Wedenop en Wedeflex D4 No-Roots APP

Gebruikte technieken kelderdak: warme kleeflaag van asfaltbitumen 110/30, laag Wedeflex MVB en een laag Wedeflex D4 No-Roots APP.

Het monumentale Tripolis-complex

Het monumentale Tripolis-complex aan de A10 bestaat uit drie monumentale torens uit 1994. Twee torens worden op dit moment gerenoveerd en herontwikkeld. Ze worden door middel van een stukje nieuwbouw (Het Venster genoemd) aan elkaar geschakeld.

Retentiedak

Op Het Venster komt een dakpakket met een Isomix-Plus systeem en een toplaag van Wedeflex. Daarbij plaatsen wij een retentiedak, om het regenwater tijdelijk vast te houden en vertraagd af te voeren. Dit voorkomt overstromende riolen bij overvloedige regenval. Op het retentiedak wordt bovendien een valbeveiligingssysteem aangebracht, dit wordt het GéBé gebiedsbegrenzing systeem.

De bestaande torens van Tripolis

Op de daken van de bestaande torens komt een dakpakket met Isomix isolatie en een toplaag van Wedeflex. Daarbovenop komen daktuinen en vlonders. Rondom de dakopstanden worden hekwerken geplaatst door de aannemer. Hiervoor worden vele stalen balusters waterdicht ingewerkt met loden plakplaten.

Anticiperen en plannen

Gedurende het project zijn er nog diverse ontwikkelingen inzake  indeling van de daken. BOKO staat daarvoor in nauw overleg met de aannemer en anticipeert hierbij op de planning. Zo zijn de daken voorzien van een noodlaag, zodat de werkzaamheden in het gebouw door kunnen gaan. BOKO voert haar werkzaamheden bovendien in fases uit.