ODE Booking.com

  • Werk: ODE Booking.com, Oosterdokseiland Amsterdam
  • Opdrachtgever: Züblin Nederland B.V.
  • Oppervlakte: 13522 m2
  • Omschrijving: Nieuwbouw met platte, hellende en groen daken

Gebruikte technieken:  Isolatie pakketten bestaand uit PIR-L/ PIR-BG en Isomix, deels verlijmd, geplakt met bitumen en mechanisch bevestigd. Toplagen bestaande uit wedebase, wedenop en wedeflex D4. De goten rond de atriums zijn ingewerkt met Resitrix SK-W.

De grootste uitdaging in van het ODE Booking project betrof de waterval. Deze constructie bleek dermate complex, dat wij na uitvoerig overleg met onze partner Tissing -en op basis van onze ervaring- kozen voor Triflex. Ook de overgangen op dak 9 en 10 vroegen al onze kennis en kunde, omdat deze via een schuin dak naar het volgende niveau toe lopen. Op deze schuine vlakken zitten stalen constructies die zijn ingewerkt middels loden poeren. Ook de vele partijen die op de bouwplaats werkzaam zorgden voor een strakke planning en veel overleg tussen de betrokken partijen.

Uiteindelijk hebben we iedere uitdaging overwonnen, en kijken wij terug op een zeer geslaagd project. En niet alleen wij keken terug op een geslaagd project. Ook voor Booking.com was het prachtige gebouw en unieke locatie een belangrijke reden om zich op het Oosterdokseiland te vestigen. Met het adembenemende uitzicht over de binnenstad, de moderne architectuur en de uitstekende bereikbaarheid is de ODE één van de mooiste plekken van Amsterdam geworden.