Gelderlandplein

  • Werk: Winkelcentrum Gelderlandplein, Amsterdam
  • Opdrachtgever: Kroonenberg Groep
  • Oppervlakte: 17700 m2
  • Omschrijving: Plaatsen diverse dakvlakken winkelcentrum; 3 woontorens en Element hotel

Gebruikte technieken: Bestaande dakbedekking  van het winkelcentrum Gelderlandplein schoonvegen, Wedenop/Wedenbase parkeren, Wedemineral zwart. Afsluitend zijn daarna groen en witte kleuren in patroon gelegd.

Modernisering

Gelderlandplein is in 2016 volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een modern winkelcentrum. Het grootste winkelcentrum van Amsterdam is gevestigd in directe nabijheid van de Amsterdamse Zuidas, waardoor het kan leunen op een grote schare zakelijke bezoekers. Dankzij de grootschalige verbouwing speelt het winkelcentrum nu perfect in op de behoefte van deze nieuwe doelgroep. Het nieuwe Gelderlandplein straalt bovendien de luxe uit die past binnen het grotere stedenbouwkundig geheel: van Zuidas tot Beethovenstraat.

Werkzaamheden Gelderlandplein

Het maar liefst 17700 m2 grote winkelcentrum moest volledig worden voorzien van een kwalitatief dak, dat aansloot bij de kwaliteiten van het gebouw en de omgeving. De maatvoering moest tijdens dit project zeer nauwkeurig worden uitgezet. Nadat de bestaande dakbedekking was schoongeveegd werd er eerst Wedenop/Wedenbase geparkeerd gevold door een laag Wedemineral zwart. Als afsluiter werd het dak voorzien van een groen en wit patroon ontworpen door kunstenares Sigrid Calon.

Met vele internationale merken en winkelketens is het winkelcentrum de plek in Amsterdam om veelzijdig en overdekt te shoppen. Boko kan al met al terugkijken op een geslaagd project!