TU Delft Gebouw 36

  • Werk: TU Delft Gebouw 36, Mekelweg 4 Delft
  • Opdrachtgever: Constructif
  • Oppervlakte: totaal 2500 m2
  • Omschrijving: Dak vervanging van TU Delft Gebouw 36

Gebruikte technieken: Dampremmende laag 260P14 gebrand, isolatie PIR-BG geplakt met bitumen 110/30,  tweelaagse dakbedekking waarvan 1 laag  Wedenop gebrand en 1 laag Wedeflex No Roots

Boko heeft eerst het oude dakbedekkingspakket gesloopt van het TU Delft Gebouw 36. Samen met het grind hebben wij dit netjes afgevoerd. Daarnaast hebben we 600 m2 tegels tijdelijk weggehaald en opgeslagen om ze later weer terug te leggen. We hebben eerst een dampremmer 260P14 gebrand. Vervolgens isolatie PIR-BG geplakt met bitumen 110/30. Daarbij een eerste laag Wedenop gebrand en daarna weer een tweede laag Wedeflex No Roots aangebracht. Het tuindak hebben we laten aanbrengen door idverde.

Door de ligging van het gebouw was dit project een logistiek uitdagende puzzel. Gedurende de uitvoering van het project moesten de omliggende busbaan en fietspad bijvoorbeeld veelvuldig worden afgesloten onder begeleiding van verkeersregelaars. Wij hebben de overlast uiteraard zoveel mogelijk proberen te beperken. Uiteindelijk is ook dit project weer tot een perfect einde gebracht! De daken koelen in de zomer, bufferen water het hele jaar rond en bieden leefruimte en voedsel voor insecten en vogels. Daarnaast wekken de daken ook nog eens energie op. Een absolute meerwaarde voor de TU Delft campus!

De ervaring en kennis die is opgedaan bij dit project hebben wij weer toe kunnen passen bij onze andere projecten.

Bekijk al onze projecten