Kurhaus

NIEUWE LOOK VOOR KURHAUS SCHEVENINGEN

In de zomer van 2016 is BOKO begonnen aan de renovatie van het Kurhaus. Door zand, regen en zeewind was de oude bedekking dermate sterk aangetast dat het dak van de Scheveningse publiekstrekker toe was aan vernieuwing.

De renovatie was een ingewikkelde klus: niet alleen door de dakvormen, smalle looppaden, aansluitingen op andere daken en dakdoorbrekingen, maar ook door de voorbereiding en de verwerking van de nieuwe dakbedekking.

Klaas Toornstra was aangesteld als technisch adviseur voor dit prestigieuze project, de dakrenovatie van Nederlands bekendste bouwwerk aan de kust. Toornstra blikt terug: “Het was een uitdagend proces want je hebt met weersinvloeden te maken. Daarnaast golden er voor de dakbedekking strikte eisen en wilden we met de nieuwe dakbedekking geen afbraak doen aan de klassieke uitstraling van het pand.” Onder de begeleiding van Uitvoerder Arnold Flake hebben ervaren vakbekwame dakbedekkers het dak van het Kurhaus voorzien van een nieuwe dakbedekking met een geweldig resultaat tot gevolg.

Onderstaande video geeft een indruk van de omvang van het project. Zoals in de video duidelijk wordt was het aanbrengen van deze dakbedekking geen makkelijke klus. Het heeft het nodige passen en meten vereist, maar het resultaat mag er dan ook zijn.