BOKO Dakbedekkers winnaar Dak van het Jaar 2018!

BOKO Dakbedekkers is tijdens de uitreiking van de Dak van het Jaar award in de prijzen gevallen in de categorie ‘platte daken’.

Het Dak van het Jaar is de prijs voor het dak waarbij een technisch bijzonder dak in goede samenwerking op een perfecte manier wordt gerealiseerd en is in het leven geroepen om de kwaliteit te vieren en te tonen. De prijs wordt toegekend aan het dak dat op diverse beoordelingsgebieden in totaal het hoogste scoort. De jury heeft de genomineerde projecten beoordeeld volgens de volgende criteria: esthetiek, technische uitvoering, onderlinge samenwerking, veilig werken en duurzaamheid. Een vergelijking tussen de projecten was door de diversiteit van de nominaties lastig. Uitgangspunt van de jury-beoordeling was dat het winnende project het vakmanschap binnen de dakenbranche honoreert en als zodanig als voorbeeld voor de hele dakenbranche kan gelden.

Er was in de categorie platte daken één project dat op alle criteria hoog scoorde, het Kurhaus in Scheveningen. Op een zeer bijzonder dak is op vakkundige wijze een nieuwe, koperkleurige, kunststof dakbedekking toegepast. Een echt koperen dak was in deze situatie, zo dicht aan zee, een riskante keuze en daarom is voor deze oplossing gekozen. Deze manier van werken vereist een hoge mate van vakmanschap, heeft veel van de betrokkenen gevergd en het resultaat is prachtig. Het Kurhaus is dan ook de terechte winnaar van Het Dak van het Jaar 2018.